Ga voor een Italiaans klassiek interieur

Italianen hebben een natuurlijk goed gevoel voor wat mooi en lekker is. Zo komen er natuurlijk super veel van de allergrootste designer merken uit Italië. En als je kijkt vanuit de geschiedenis merk je dat de Italianen altijd al goed zijn geweest in design. Kijk hoe ver de Romeinen voorliepen op de rest. Zo maakte ze vroeger al prachtige mozaïeken om het interieur mooier te maken. Het Italiaans interieur is meer een klassiek interieur. Prachtig vormgegeven maar toch erg creatief en warm. En heel tijdloos, de Italianen houden zich er al heel lang aan vast.

Kenmerken Italiaans klassiek interieur

Het Italiaanse klassieke interieur is erg uitbundig. Prachtige schilderijen aan de muur. Italianen staan bekend om kwaliteit en perfectionisme. Dat zie je in alles wat ze doen. Of het nu kleren of meubels zijn. Het Italiaanse interieur is vooral heel “extra”. Niks is te gek en je kan veel kunststukken toevoegen en luxe materialen gebruiken zoals fluweel.

Italianen houden van het verleden. Dat is ook niet zo gek al kijk je naar hun rijke geschiedenis. Het heeft echt een soort vintage gevoel. Er wordt veel gebruik gemaakt van kunstwerken, schilderijen aan de muur, vervaagde kleuren op de wanden en schouwen en haarden. Het beste om het te beschrijven is: “tijdloos”. De Italianen houden al heel lang vast aan hun interieur. Qua kleuren maken ze graag gebruik van diepe mooie kleuren. Zoals smaragdgroen en robijnrood.

Meubels

De Italianen zijn zeker niet bang als het over hun interieur gaat. De gekste dingen komen terug binnen het Italiaanse klassiek interieur. Er wordt veel gebruik gemaakt van grote sculpturen en mooie fauteuils. De materialen die vaak gebruikt worden in het interieur zijn: marmer, staal, porselein, fluweel en andere luxere materialen. Italianen durven veel meer te experimenteren met hun interieur. Daardoor lijkt het Italiaans interieur een beetje op een Bohemian interieur. Bij een bohemian interieur hoeft ook niet alles binnen de lijntjes te zijn.

Wel gaat een Italiaans klassiek interieur hier nog een stukje verder in dan bij het Bohemian interieur. De meubels kunnen bijna niet te gek zijn en probeer lekker te experimenteren. De muren kan je ook lekker volmaken met verschillende schilderijen. Vaak wordt er als verf op de wanden kalkverf gebruikt. Dit geeft een mooi vintage effect doordat het de wanden wat ouder laat lijken. Op de vloer zie je vaak dat er soort versleten visgraat of parket ligt. Dat ook weer een mooi vintage gevoel geeft.