De seizoenen van buiten in huis

Niet alleen omdat het goede weer onderweg is, maar heel het jaar door. Op dagen dat het buiten niet zo lekker weer is, is het fijn om een positieve sfeer thuis te hebben. Wat is er nu positiever dan de fijne kleurtjes van de lente en zomer?

Lentekleuren

Echte kleuren voor in de lente blijven zachte pastelkleuren gepaard met vergrijsde tinten. De zachte tinten stralen een vorm van romantiek en rust uit wat perfect pas bij het lente en slaapkamer begrip. Wat eerst goed in de slaapkamers pasten waren de handgeschreven en ingelijste teksten. Toch maken deze teksten nu ruimte voor mooie en rustige sfeerfoto’s. Het rustgevende effect werkt tegen slapenloosheid en is dus ideaal voor in de slaapkamer. Wil je liever niet je muren schilderen? Zet dan wat decoratie neer in pastelkleur zoals kussens of kaarsen.

Wat past er bij lentekleuren?

Wat erg goed combineert bij de pastelkleuren zijn donkere antieke goudtinten. Vind je dit nu iets te blinkend of is goud niet helemaal jouw kleur? Dan zijn zwart en wit nog een goede toevoeging. Overigens is de combinatie van zwart/wit met goud én pastel ook een echte lentelook. Wanneer het groter geheel pastel is decoreer dan met kleine zwart/wit en goud tinten.

Van lente naar zomer

Is het zachte pastel nou niet helemaal jouw smaak en ga je voor de echte zomerse kleuren? Dan is geel een echte zomerse kleur. Dit gaat overigens ook goed met de lente pastelkleuren. Ook al is wit een hele neutrale kleur, geeft het door het ruimte effect vaak toch een zomer gevoel. Wil je nu echt kleur en weet je niet hoe je dat toe moet passen? Begin dan eerst met een rustige basis zoals wit of pastel en decoreer met kleuren zoals meubels, fotolijstjes, kaarsen, tafeltjes en meer.

One thought on “De seizoenen van buiten in huis

Comments are closed.