Zijden dekbed: Ontdek de voordelen boven donzen dekbedden

dekbed

De voordelen en kenmerken van zijde

Maar liefst 60% van de inwoners in Nederland en België slaapt onder een donzen dekbed. Echter is een natuurlijk moerbei zijden dekbed een optie die ook voor u voordelen op kan leveren. Zo is een zijden dekbed een verlichting voor degene die het te snel warm heeft in bed of last heeft van een allergie of astma. Het werkt zowel verkoelend als ventilerend en kan een oplossing zijn voor vrouwen in de overgang die last hebben van slechte nachtrust. Uit onderzoek is gebleken dat een zijden dekbed betere technische specificaties heeft in vergelijking met een donzen dekbed wat zorgt voor meer slaapcomfort. Steeds meer mensen ontdekken pure zijde als dekbed. Gevuld met moerbei zijde vezels.

Wat is zijde?

Zijde is een uniek product dat zowel verwarmd als het koud is en verkoelt als het warm is.  Het is een 100% natuurlijk product wat anti allergisch is, ook heeft het een hoge vochtopname en isolerend vermogen waardoor slecht weinig vulling nodig is om aangename warmte af te geven. Deze kenmerken horen bij moerbei zijde, niet te verwarren met wildzijde.

De verschillen tussen een zijden dekbed en donzen dekbedden

Goede nachtrust is de basis voor uw gezondheid. Dons biedt een “stuwende hitte” wat te snel te warm zal voelen, zijde zorgt juist voor een aangename temperatuur en is het hele jaar door geschikt. Een zijden dekbed valt soepel en zacht wat zal voelen als een tweede huid. Zijde neemt ruim 3x meer vocht op dan dons, wat helpt tegen transpiratie. Zoals hieronder in de onderzoeksresultaten te zien is biedt een zijden dekbed u vele gezondheidsvoordelen ten opzichte van dons.

 De onderzoeksresultaten

Materiaal vochtopnamestatische
electriciteit
stofvatbaarheidallergiewarmte terug-winning
zijde
(moerbei zijde, handgespreide, lange vezels)
ca.30%geengeengeen88%
donsca. 8,5%zwakgemiddeldgeen75%