Weetjes over waterbedden die je nog niet wist!

waterbed

Het is belangrijk om goed uit te rusten. En niet alleen in tijde van drukte en hectiek. Daarom is het belangrijk om voor een goed bed te kiezen. Heb je weleens gedacht aan een waterbed? Een waterbed is een bed waar je als het ware op een matras gevuld met water ligt. Dit heeft als gevolg dat je lichaam gelijkmatig wordt ondersteund, waardoor jij het meeste uit je nachtrust kan halen. Maar wat weten we daarnaast nog meer van een waterbed?

Weetjes over waterbedden

  • Waterbedden werden in de negentiende eeuw al gebruikt, uitgevonden door Neil Arnott in 1832. In Nederland werden de waterbedden pas bekend in de laatste decennia van de twintigste eeuw.
  • Het matras moet na het vullen ontlucht worden. Als dit niet gebeurt, geven de luchtbellen storende klotsgeluiden, waardoor je zelfs met een waterbed nog minder goed slaapt.
  • Zelfs als het matras is ontlucht, kan het klotsgeluiden maken. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, wordt er een ontsmettingsmiddel toegevoegd. Dit middel doodt algen en bacteriën. Tegenwoordig bestaan er ook milieuvriendelijke conditioners.
  • Het watermatras moet flink verwarmd worden, anders koelt het lichaam van de gebruiker te veel af. De kosten van het stroomgebruik van een 2-persoons waterbed zit tussen de 75 en 250 per jaar.
  • Daarnaast is een waterbed ook erg schoon in tegenstelling tot alle boxspring en conventionele matrassen. Er kan geen stof, zweet, zout, bacteriën en huisstofmijt in het matras achterblijven. Het slaapoppervlak is erg makkelijk schoon te houden.
  • Een waterbed gaat 15 tot 30 jaar mee! Dit is bijna twee keer zo lang als een conventioneel matras. Als je kiest voor een waterbed, kies je gelijk ook voor duurzaamheid!
  • Tweepersoonswaterbedden kunnen zijn voorzien van gescheiden compartimenten. Dit is nodig als de twee slapers veel in gewicht en in lichaamsbouw verschillen of als ze verschillende watertemperaturen als voorkeur hebben.

Zou jij – na het lezen van dit artikel – een comfortabel waterbed kopen?