Verschil in matrassen? Welke matras koopt u?

Matrassen

Pocketvering matrassen

Iedereen kent ze nog wel, de ouderwetse pocketvering matrassen. De matrassen zijn uitgevoerd met springveren, vaak is een pocketvering matras wel gevuld met honderden veringen. De pocketveringen worden in de matras verschillend opgebouwd zodat er bepaalde zones ontstaan met meer comfort. Ideaal voor het ondersteunen van belastende lichaamsdelen.

Koudschuim matrassen

Koudschuim matrassen passen zich aan aan de contouren (vorm) van je lichaam. Hierdoor zijn deze koudschuim matrassen zeer fijn om op te liggen. Een groot nadeel van de Traagschuim matrassen is de ventilatie in de matras zelf. Dit komt door het PE-schuim. Het is overigens aan te raden om eerst een traagschuim matras te proberen. Aangezien de kwaliteit per merk traagschuim matras varieert.

Traagschuim matrassen

Traagschuim matrassen reageren op lichaamswarmte en passen zich uitstekend aan aan de vorm van je lichaam. Dankzij deze aanpassing heb je minder last van drukpunten op het lichaam, wat ideaal is voor oduere mensen. Net zoals Koudschuim is bij Traagschuim ook vaak de ventilatie een probleem. De Traagschuim matras kan ook zeer gevoelig zijn voor de omgeving. Is het vaak koud op jouw kamer dan wordt de matras automatisch een stuk harder.

Speciaal voor ouderen de incontinentie matras!

Heeft u ook altijd in de ochtend last van een natte matras van speeksel of urine? Bekijk dan de incontinentiematras bv bij zorgmatras.nl