Soorten kledingkasten voor in de slaapkamer

Kledingkasten zijn er in verschillende soorten en maten, maar uit welke type kledingkasten kunt u allemaal kiezen en welk type kledingkast is geschikt voor uw slaapkamer? Normale kledingkasten zijn verkrijgbaar in drie types, waaronder de zweefdeurkast, de draaideurkast en de standaard schuifdeurkast.

De voor- en nadelen van een zweefdeurkast

De zweefdeurkast heeft ook zijn voor- en nadelen t.o.v. de overige twee kasten. De zweefdeurkast heeft vanwege de “zwevende” deuren een zeer strakke en nette afwerking die anno 2016 voor een zeer strak design zorgen. Doordat er geen ruimte in beslag wordt genomen aan de binnenkant van de kast, doordat de deuren aan de buitenkant bevestigd zijn, heeft u meer ruimte in de kast zelf. Het nadeel van de zweefdeurkasten is dat deze qua prijs vaak iets duurder zijn dan de originele draaideurkasten of de schuifdeurkasten.

De voor- en nadelen van een draaideurkast

De draaideurkasten worden het meest verkocht en die vind je het vaakst terug in een slaapkamer. De kasten zijn voorzien van draaideuren die naar buiten draaien. De kasten zijn relatief een stuk goedkoper echter worden de kasten vaak al een probleem indien men niet veel ruimte tot zijn/haar beschikking heeft in de slaapkamer. De oplossing voor dit probleem is het kopen van een schuifdeurkast.

e voor- en nadelen van een schuifdeurkast

Schuifdeurkasten zijn relatief vrij goedkoop en nemen dankzij het schuifsysteem in de kast minder ruimte in de kamer in beslag. Echter zitten de deuren in de kast gemonteerd, waardoor de ruimte in de kast zelf beperkt is. U kunt met deze voor- en nadelen zelf een overweging maken in de keuze van een geschikte kast.