Schade aan meubels en interieur na inbraak verhelpen

Schade na een inbraak

Een inbraak in uw woning is natuurlijk altijd vervelend, echter is het helemaal erg wanneer blijkt dat er enorm veel meubels beschadigd zijn of er veel eigendommen gestolen zijn. Om u zo goed mogelijk op weg te helpen in deze ongewenste situatie helpen we u middels dit artikel verder met een aantal tips ter voorbereiding maar ook tips als nazorg.

Wat nu?

Een inbraak is vanzelfsprekend natuurlijk nooit leuk en zal een stressvolle periode zijn wanneer er waardevolle eigendommen (evt. met emotionele waarde) gestolen zijn. In een stressvolle periode worden vaak nog sneller fouten gemaakt, daarom hebben we een checklist opgesteld die je kunt hanteren wanneer er ingebroken is, zie hieronder:

#1) Doe z.s.m. aangifte bij de Politie
#2) Inventariseer de opgelopen schade aan meubels/interieur (exact)
#3) Inventariseer de gestolen producten/eigendommen + aankoopbewijzen
#4) Neem contact op de verzekeringsmaatschappij van jouw inboedel

Vergelijken via internet

Bovenstaande checklist is natuurlijk voor na het incident. Echter willen we je ook zo goed mogelijk informeren voorafgaand, al hopen we natuurlijk dat een dergelijk incident nooit voor komt. We willen dieper in gaan op het vergelijken van inboedelverzekeringen o.b.v. prijs en voorwaarden, uit onderzoek blijkt namelijk dat daar nog veel winst te behalen valt voor veel consumenten.

Via veel vergelijkingssites op het internet kun je eenvoudig alle inboedelverzekeringen met elkaar vergelijken. Je dient jouw persoonsgegevens in te vullen als:

  • Geboortedatum
  • Postcode
  • Gezinssamenstelling
  • Type woning (+ eigenaar ja/nee)
  • Aantal kamers
  • Beveiliging?
  • Oppervlakte

A.d.h.v. deze informatie kun je zeer snel en eenvoudig al een complete vergelijking laten maken door een vergelijkingssite. Zo kun je er dus snel achter komen of je bij een geschikte verzekeraar zit. Je wilt immers niet teveel premie betalen, maar je wilt ook niet dat als er een inbraak is of als er producten stuk zijn, dat de verzekeraar geen dekking biedt. Daarom is het maken van een vergelijking altijd een aanrader.