5 slaaptips voor een goede nachtrust tijdens je zwangerschap

Zwanger zijn zorgt er vaak voor dat je extra moe bent, waardoor je niet kan wachten op ‘s avonds lekker in bed te kruipen. Eenmaal in bed besef je weer hoe lastig het is om tijdens je zwangerschap de hele nacht lekker door te slapen. Het is helemaal niet gek dat je een mindere nachtrust hebt als je zwanger bent. Dit komt onder andere door stress, hormonale schommelingen, fysiek ongemak en spanning. Om toch lekkerder) te kunnen slapen geven wij hieronder 7 handige slaaptips!

Tip 1. Gebruik een zwangerschapskussen

Als je zwanger bent is het belangrijk om tijdens het slapen je lichaam goed te ondersteunen. Een speciaal zwangerschapskussen is de beste optie. Wil je een zwangerschapskussen kopen? Dan heb je ruime keuze uit vele verschillende kussens speciaal ontworpen om tijdens de zwangerschap beter te slapen. Ook kan je met normale kussens je lichaam beter ondersteunen.

Tip 2. Verkoelende gel

Heb jij voor het slapen wel eens last van zware of gezwollen benen en voeten? Dan kan een verkoelende gel perfect zijn. Bij klanten is het gebruiken van verkoelende gel absoluut een aanrader om beter te kunnen slapen.

Tip 3. Drink voldoende water

Als je zwanger bent is het belangrijk om genoeg water te drinken. Echter is het verstandig om vooral overdag veel water te drinken. Zodat je in de avond minder hoeft te drinken en voorkomt dat je ‘s nachts nog vaker moet plassen.

Tip 4. Probeer op je linkerzij te slapen

Tijdens je zwangerschap op je linkerzij slapen is de beste positie. Dit zorgt er namelijk voor dat je baarmoeder minder op je lever drukt en toestaat dat zuurstof en voedingsstoffen makkelijker bij je kindje terecht komen. Door te slapen op je linkerzij hoeft je lichaam minder hard te werken. Ook zorgt dit voor een optimale bloedsomloop voor jou en je kindje.

Tip 5. Zorg voor verlichting op de gang

De verlichting op je slaapkamer of in de gang is ook ontzettend belangrijk. Tijdens de zwangerschap moet je ‘s nachts vaker plassen dan normaal. Door te zorgen voor een slaaplampje op de gang hoeft niet steeds het grote licht aan. Zo voorkom je dat je direct elke keer klaarwakker bent als je naar de WC moet. Ook is het belangrijk om je slaapkamer te verduisteren, zodat je niet wakker wordt van daglicht.