Een slaapkamer inclusief bureau? » Welke stoelen zijn geschikt?

stoelen

Tijdens de inrichting van uw kantoor, moet je rekening houden met verschillende aspecten van het kantoor, waaronder de kantoorstoelen. Kantoorstoelen zijn er in vele soorten en maten en in dit artikel bespreken we de verschillende type kantoorstoelen.

Bureaustoelen

Laten we beginnen met de meest vanzelfsprekende kantoorstoel die we kennen, de bureaustoel. De bureaustoel is de stoel waar we de meeste tijd doorbrengen op kantoor. Om deze reden is het erg belangrijk dat de bureaustoel ergonomisch is ontworpen en volledig instelbaar is. Op welke kritische punten moet je letten bij de aanschaf van een bureaustoel:

  1. Lengte en gewicht van de persoon
  2. Gebruikersuren per dag
  3. Design en uitstraling
  4. Ondergrond: hard of zacht
  5. ARBO-keurmerk

Directiestoelen

De directiestoel lijkt heel erg op de bureaustoel, maar dan luxer. Niet voor niets complimenteert de directiestoel ook de directiekamer. Wel is het belangrijk dat er bij de directiestoel niet alleen wordt gekeken naar het uiterlijk van de stoel, maar ook naar het comfort.

Vergaderstoelen

Vergaderen is niet het leukste gedeelte van je baan, maar toch is het onvermijdelijk. Vergaderstoelen zijn doorgaans niet verrijdbaar, maar deze modellen zijn wel beschikbaar. Vergaderstoelen moeten makkelijk kunnen worden verschoven en daarnaast is een rechte zithouding belangrijk.

Ontvangstmeubelen

De ontvangstruimte vormt het visitekaartje van het kantoor voor klanten en bezoekers. Een kans op een eerste indruk krijg je maar één keer, dus zorg dat die goed is met passende ontvangstmeubelen.

Stapelbare stoelen

Stapelbare stoelen worden gebruikt in ruimtes waar er veel mensen worden verwacht, zoals in aula’s, kantines, bij verenigingen etc. Stapelbare stoelen moeten makkelijk opgeborgen kunnen worden en dat kan heel gemakkelijk door ze te stapelen.

Werkstoelen

Werkstoelen typeren zich doordat ze makkelijk verrijdbaar zijn en daardoor uitermate geschikt zijn voor beroepen waarbij er veel zittend wordt gewerkt, maar het belangrijk is om je makkelijk te kunnen verplaatsen. Denk aan beroepen zoals de tandarts, een laboratoriummedewerker of een schoonheidsspecialiste.

Zoals je kunt lezen zijn kantoorstoelen verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Bij de aanschaf van kantoorstoelen is het belangrijk om na te gaan waar je het voor nodig hebt en voor welke ruimte. Op Kantoorstoelshop.nl vind je een zeer breed assortiment aan kantoorstoelen en uiteraard helpen we je graag met je keuze. Onze klantenservice staat voor je klaar!