3 Tips bij het inrichten van een werkkamer

Steeds meer mensen gaan thuis werken. Waar het 15 jaar geleden nog voor veel bedrijven ondenkbaar was om (structureel) thuis te werken, is het vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld. Het aantal mensen dat thuis werkt is sinds 2008 met bijna 10% gestegen. In 2017 is het aantal mensen die thuis werken met 3% gestegen ten opzichte van 2011. Met name het aantal vrouwen dat thuis werkt is enorm toegenomen. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS. Werk je structureel thuis? Dan is het verstandig om een aparte werkkamer hiervoor in te richten.

Aparte ruimte als werkkamer

Indien de mogelijkheid er is, maak dan gebruik van een kamer die nergens anders voor wordt gebruikt dan als werkkamer. Hierdoor kun je je privé en zakelijke leven goed gescheiden houden. Ook zorgt het ervoor dat je niet zo snel afgeleid wordt. De werkkamer kan natuurlijk ook voor andere doeleinden gebruikt worden waar je je pc of laptop voor nodig hebt. De bedoeling van een aparte werkkamer is om productief te zijn en je zo min mogelijk af te laten leiden. Je kunt je wel voorstellen dat werken in de huiskamer of slaapkamer niet ideaal is.

Werkkamer inrichten

Schaf voor het inrichten van je werkkamer professionele kantoormeubelen aan. Hierbij kan je natuurlijk ook de hulp inschakelen van een kantoormeubelinrichter. Op Kantoormeubeleninrichting.nl vind je een overzicht van Nederlandse en Belgische projectinrichters. Professionele kantoormeubelen zijn gewenst omdat er hele dagen wordt gewerkt in de werkkamer. Dan voldoet een doorsnee bureaustoeltje van de Leen Bakker of Ikea niet. Kies dus voor professionele en ergonomische kantoormeubelen. Wellicht wil je werkgever zelfs een steentje bijdragen.

Geluidsisolatie

Vergeet tenslotte de geluidsisolatie in de werkkamer niet. Werk je vaak thuis terwijl er ook andere bewoners thuis zijn? Dan wil je je medebewoners natuurlijk zo min mogelijk storen. In veel gevallen reduceert een geluidsisolerende deur al voldoende voor een werkkamer aan huis. Is dat niet voldoende? Dan kan je denken aan geluidsisolerende materialen, zoals gordijnen, geluidswanden, noppenschuim etc.