3 Tips voor een kantoorverhuizing

Het verhuizen van je kantoor is natuurlijk niet zomaar iets. Het duurt lang, kost veel moeite, kan supersaai zijn en je werkzaamheden liggen ook nog eens een tijd stil. Met deze tips weet je in ieder geval waar je aan toe bent als je je kantoor gaat verhuizen, zo begin je goed voorbereid aan het karwei. En onthoud tijdens het sjouwen altijd: het eindresultaat is de moeite waard!

1. Maak een planning

Laten we eerlijk zijn, een kantoorverhuizing kan best wat stress opleveren. Om dit te voorkomen, is het handig om voor jezelf van tevoren op papier te zetten wat er allemaal gedaan moet worden. Daarna kan je gaan bedenken wanneer en in welke volgorde dit allemaal moet gebeuren. In zo’n fysieke planning heb je dus in één oogopslag een goed overzicht van alle dingen die bij de verhuizing komen kijken, dit geeft rust in je hoofd.

2. Kies de juiste verhuiswagen

Een externe verhuizing gaat natuurlijk niet zonder verhuiswagen. Maar hoe kies je nou de juiste wagen voor de klus? Ga je voor een busje of een vrachtwagen? Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe groot je kantoor is en hoe veel meubels je moet vervoeren. Schat goed in hoe veel ruimte je nodig hebt om al je kantoormeubilair te vervoeren. Onderschat dit niet, het is namelijk beter om wat ruimte over te hebben, dan dat je alles in de verhuiswagen moet proppen. Je wil natuurlijk niet dat er spullen beschadigd raken. Eén tip om alles zo compact mogelijk te vervoeren is om zo veel mogelijk meubels uit elkaar te halen. Dan nemen ze namelijk een stuk minder ruimte in beslag. 

3. Vele handen maken licht werk

Als iedereen van kantoor een handje meehelpt, is het karwei zo gepiept! Vraag je collega’s dus of zij een of meerdere dagen willen helpen met verhuizen. Goed voor de teambuilding en met je collega’s kan je een saaie verhuizing supergezellig maken. Zorg wel voor genoeg eten en drinken voor je helpers, want ze hebben natuurlijk energie nodig voor al dat tillen. Na al dat harde werken trakteer je iedereen natuurlijk op een borrel voor de moeite. Hebben je collega’s nou echt geen zin om te helpen sjouwen, dan kan je altijd nog de hulp van Van Ravels Verhuizingen inschakelen. Door hun ruime ervaring zijn zij de geschikte kandidaat voor elke (kantoor)verhuisklus! Ze bieden naast de standaard verhuisservice ook veel extra services aan.